Кой какво каза?  На пресконференция Теменужка Петкова от ГЕРБ категорично заяви,

...
Кой какво каза?  На пресконференция Теменужка Петкова от ГЕРБ категорично заяви,
Коментари Харесай

ГЕРБ и Петков се скараха кой е подписал смъртната присъда на въглищните централи

Кой какво сподели? 

 

На конференция Теменужка Петкова от ГЕРБ изрично съобщи, че “лъжата на Политическа партия ” ще излезе “много скъпо ” на страната и обществото ни. По думите й държавното управление на Борисов управлявало до април 2021 година било готово напълно с Плана за възобновяване и резистентност и той бил координиран на 99% с Европейската комисия. Петкова отсече - такива безумни задължения за затваряне на въглищните централи в страната от ГЕРБ в никакъв случай не са поемали. 

 

Теменужка Петкова означи, че България би трябвало да премине през прехода към нисковъглеродна стопанска система, само че това да не бъде с цената, платена от хиляди хора - към 100 000 индивида да останат без работа от въглищните централи. 

 

Кирил Петков обаче опонира: Планът за възобновяване не планува затваряне на въглищните централи.

 

Лидерът на Политическа партия приказва след среща със Селин Гауер, общоприет шеф на Работната група за възобновяване и резистентност на Европейската комисия по-рано в Народното събрание. На нея са взели участие депутати от разнообразни парламентарни комисии. Петков се обърна към ГЕРБ-СДС, като уточни, че намаляването на въглеродните излъчвания с 40 % е стартирано от тях с подписването на Целите на Европейски Съюз за понижаване на въглеродните излъчвания.

 

" България не е поемала ангажимент за затваряне на въглищните централи. Това е написано в ПВУ и не се чака от нас да затваряме въглищните централи ”, уточни сътрудника му Радослав Рибарски. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР